söndag 23 augusti 2009

Jag har följt ett mönster!!!!!



Äntligen har jag gett mej ut i stickmönstrens värld. Det var ju inte så svårt när jag väl fattat vad alla konstiga förkortningar betydde, men jag kände mej inte alls särskilt smart i början. Jag var tvungen att fråga om en massa saker... men nu är första grejen klar! Ett par pulsvärmare, stickade i rött ullgarn och med en virkad kant i svartglittrigt.




Men jag kunde ju såklart inte göra alldeles som det stod i mönstret, så jag bytte till mindre stickor :D Jag hittade mönstret hos http://stickfrossa.blogspot.com/; TACK! De var enkla även för mej som är nybörjare och det gick fort som bara den att sticka dem när jag väl kom på hur det skulle vara.. Nu är det bara trådarna som ska fästas, tur att det inte är så många :D



lördag 22 augusti 2009

Sjalen klar!


Men vilket meck... välplanerad som jag är så märker jag mitt i sjalen att ullgarnet, som är ett av de tre garn jag stickar med, hoppsan, visst tog slut. Nåja, jag visste ju var jag hade köpt det (inte illa) så jag ringde och snabbkollade att de hade mer för säkerhets skull innan jag åkte in till stan. Men nej, det var visst slut. Ok, ingen fara tänkte jag, ett vitt Svarta Fåret ullgarn borde det ju vara massor med affären som saluför, tur man bor i Göteborg (nåja, i förorten, men ändå). Efter att ha ringt runt till alla elva (11!) garnaffärer som säljer Svarta Fåret inser jag att det inte var min turdag direkt. INGEN av dem hade garnet jag ville ha. Ja, eller vid det här laget desperat behövde.


Till slut hittade jag en garnaffär i Lerum som glatt svarade att de hade massor med garn i just den färgen och det märket. Måste jag säga att jag älskade den garnaffären redan innan jag kommit dit?


Sjalen klar i tid och alla nöjda och glada.


måndag 17 augusti 2009

Höstsjal i vitt

Nu har jag haft en vecka då det varit svårt att få till något, det har varit hundra saker som behövts fixas och ordnas, så på kvällarna har jag stupat i säng tidigt och det har inte blivit mycket gjort vad gäller stickning och virkning och sånt.



Jag har dock gjort en barnsjal i vitt som gavs bort som present till en av barnens vänner i lördags, ihop med en söt klänning. Tyvärr glömde jag ta en bild på den innan den packades ner i paket. Men den gjorde succé :) så nu har jag fått en beställning på en vuxensjal i samma stil :D Så det har jag påbörjat nu på morgonen.



Jag stickar den med tre garn, ett bomullsgarn, ett mohair och ett rent ullgarn och rundstickor storlek 8. Sedan ska det fransar till och då var det lite glitter beställt till det. Det är sååå kul att någon gillar det jag hade gjort.

Återkommer med ny bild när den är helt klar.

måndag 10 augusti 2009

Måndagssvirkning



Är hemma och vabbar och ska ägna tid åt den rosa axelremsväskan som dottern vill ha klar till skolstart om en vecka.


Det känns som om det tar en evighet att virka, det är samma sak varv efter varv. Fasta maskor med dubbelt garn...


Blir roligare sen att virka blommor som ska vara på och jag funderar på att göra en liten amigurumifigur att hänga på också.

söndag 9 augusti 2009

De två äldsta barnen, som i höst går i ettan resp tvåan, ville ha nya väskor att ha till skolan så jag bestämde mig för att virka varsin axelremsväska som de kan ha när det inte är så mycket att ha med sig. Kontaktboken som är A5 och så nån frukt. För de dagar då det ska mer med så har de sin ryggsäck.


Färgerna och utseende fick de välja själva och den ena skulle vara grön och helt enkel. Den är klar och ses här ovanför.

Äldsta ville ha en rosa med blommor på, lock och innerficka. Den är under produktion.

Jag virkar med dubbelt garn så att den blir stadig. Garnet är Järbo soft cotton, praktiskt att kunna tvätta väskorna i 60 grader, och inhandlat i min favoritgarnaffär Tummelisa på Norra Gubberogatan i Göteborg.

lördag 8 augusti 2009

Fläta i rosa

Nu är de randiga vantarna klara, så när som på nån tråd eller två som ska fästas. Bild kommer på dem när de är helt klara.

Nu tänkte jag att det var dags att lära sig göra flätor, jag rådfrågade en bekant som förklarade principen. Sen letade jag rätt på ett tjockt, äckligt chockrosa, acrylgarn som låg i garngömmorna här hemma och satte igång med... ännu ett par vantar. Garnet har jag säkert köpt på nån utförsäljning någonstans någon gång.

På garnet stod det att stickor 7 skulle användas, men jag använder helt fräckt 3or istället och dessutom gör jag dem i barnstorlek så det blev inte många maskor per varv. Gissa om det går fort att sticka. :D

Det var inte så avancerat alls som jag hade trott att göra flätan, jag valde att bara göra en mitt uppe på handen för enkelhetens skull, men jag tror att det skulle varit snyggare och flätan hade nog blivit mer markerad om jag hade gjort själva vanten i rätstickning istället för slätstickning. Ska kanske kika runt lite och kolla in andra vantar med flätor för att se hur de är gjorda, vet inte vad som är vanligast eller "rätt" så att säga.
Har en virkning på g, ska se om jag kan lägga in bild på det ikväll. Men nu ska dagen ägnas åt famijen, får se vad som blir gjort ikväll.

tisdag 4 augusti 2009

Övningsstickning pågår..

Ja, ska man bli bra måste man ju öva... det här är vantarna jag övar mig på nu.



Den här gången randar jag själv och det går över förväntan bra. Jag hoppas att jag blir klar med dessa senast imorgon kväll. Insåg att det är en smaksak var man vill att mudden börjar/slutar, jag föredrar att mudden kommer lite längre in på handleden och inte direkt där handen börjar. Tänk vad man lär sig om sig själv...


Garnet, som är Drops Karisma superwash ull, färger 11 och 45, köpte jag hos 2knit på Olskrokstorget här i Göteborg.

måndag 3 augusti 2009

Vad jag ääälskar självrandande garn

Att av ett nystan få till ett par vantar som ska värma mina frusna händer i höst är en lycka som inte kan beskrivas... Italiensk merinoull och nåt annat hittat garn till muddar samt gott sällskap av Amy (tack!) var vad som behövdes för att de skulle bli till och blir nu det första att beskåda här.



Vantarna är stickade utan mönster med mina egna händer som riktmärken.



Nu ska jag öva mig på ett par vantar till. Sedan är det dags att valla barnena till garnaffären så att de får välja färg/-er till sina höstvantar.
Hej och välkommen


Jag ger mig nu alltså ut i bloggvärlden för att få lite respons på vad jag försöker göra med alla dessa garn som dräller omkring här hemma. Tiden är knapp, men jag stjäl mig lite tid då och då för att få skapa något. Det är så fantastiskt kul att med bara händerna och nån sticka eller fem få till något (mer eller mindre) användbart.

Just nu är jag hemskt användbarlig känner jag och har precis lärt mig att sticka vantar.. Ja ja ja, jag vet att det finns stickfantaster som kunnat sticka ända sedan de var nyfödda i princip, men nu råkar jag inte tillhöra den arten av människor. Utan jag tillhör den arten som vid 34 års ålder lärde sig att komma över sin stickfobi som suttit i sen högstadiets lektioner med syslöjdsfröken Barsebäck (... jag minns inte ens vad hon hette på riktigt).

Förutom det nyväckta stickintresset så är jag född med en virknål i handen och har sen knypplat,vävt och sytt kläder, så sånt kommer nog att dyka upp lite då och då också.

Det kommer att ta mig ett litet tag att få till den här sidan, men hav tålamod kära vänner...

Jag önskar välkommen och hoppas på många åsikter och inspirerande idéer!!