tisdag 26 januari 2010

Inspiration



Se här vilka underverk jag bläddrar i när jag vill drömma mig bort till garnets värld! Virkboken har jag köpt för jag tyckte det var en bra investering... ja jag vet att det är ett lite tunt argument men den är som en mindre virkbibel! Och boken ovanför fick jag i gåva av snälla vänner som varit på resa i mexico och tagit den med hela vägen hit, till mig :D Tack Sara & Gustavo!!!

Och nu ska jag genast skynda mig till tvsoffan för nu börjar So You Think You Can Knit, eller nej, jag menar Dance ;)

Förresten får ni ursäkta de skitdåliga bilderna, jag vet inte om det är jag, kameran eller det ständiga halvgrå dagsljuset den här årstiden men jag antar att det är en dålig kombination av alla tre som gör att bilderna blir sådär oerhört obra...

Handen på hjärtat

Nu skickar jag utmärkelsen vidare till några av alla de bloggar jag gillar att läsa:





novisen handarbetar
fröken c
karins nystan
virkverket
sticka går ju
idas kreativa
tant grön

Uppgifter tillhörande utmärkelsen finns att läsa i inlägget nedanför :D

Själv tar jag mig friheten att genast strunta i de där sju vrålintressanta sakerna som jag iofs gärna hade delat med mig av till er alla andra om jag bara hade kommit på dem :D Jag har verkligen försökt, med handen på hjärtat, men där var det tomt ;)

söndag 24 januari 2010

Dagens överraskning !

Döm om min förvåning när jag loggar in idag och ser att jag fått en kommentar om att jag (moi!) har fått en award. Tack gulle dig Cecilia, jag blev jätteglad!



Uppgifterna som följer awarden lyder som följer:
1) Länka till den som gav mig min utmärkelse!
2) Berätta 7 intressanta saker om mig själv
3) Skicka vidare till 7 andra bloggare som jag vill ge utmärkelsen till!
4) Lämna kommentar hos dessa 7 att de fått utmärkelsen!

Men då uppstår genast ett om än så angenämt bekymmer. Jag ska skicka den vidare, och jag behöver nog en stund att fundera över till vilka! Det finns massor med bloggar som jag gillar! Men jag återkommer snart med det.

Ett svårare problem blir att skriva sju intressanta saker om mig. Jag har medvetet valt att inte vara särskilt personlig eller självutlämnande på min blogg, för jag ville att den skulle handla om garn, hantverk och det jag gör och inte om mig, den jag är. Nu hänger det jag gör och den jag är iofs ihop, men ändå.

Men det är svårt att komma på sju saker om mig som är intressanta, och när jag alls kommer på nåt så är det mer personligt än intressant egentligen... allt verkar bli nån slags beskrivning av hur jag är som person. Så jag återkommer om det också!

måndag 11 januari 2010

Varmt om halsen


Nu är det dags för en alligatorhalsduk igen, till minstingen som snart fyller 5. Jag märker vilken enorm skillnad det är att sticka efter mönstret nu, första gången fattade jag öht inte vad de menade med alla eng förkortningar. Men efter spetsmönstret är allt annat en barnlek typ :D Ja, ok, det _kan_ ju bero på att jag stickat den förut också, men ändå...

Den här alligatorn blir härligt mörk hallonröd! Och spana in 70-talsstickorna i trä som jag förärats av min mor när hon sorterade ut stickor från sin gedigna sticksamling!

söndag 10 januari 2010

Fler stickade hårband..

Ja, här hemma kallas de hårband men jag antar att det är nån slags pannband eller nåt egentligen. I vilket fall så är det så fantastiskt trevligt att snabbsticka de här!
De båda blåa och det bruna är stickade i rent ullgarn, det rosa är ett raggsocksgarn och det turkosa akryl.

Något jag ska bli bättre på är att ta kort, det är jättesvårt att få till bilder som gör både färg och textur rättvisa!

tisdag 5 januari 2010

Virkade handledsvärmare


Jag har provat att virka handledsvärmare efter ett mönster jag hittade här på garnstudios mönstersida. De gick fort att göra, men jag vet inte riktigt om jag gillar passformen. De blev ganska raka i formen och därmed stora över handlederna. Men har man dem över en tröjärm funkar det nog, men jag funderar på om det inte vore bättre att sticka typ resår fram till snäckmönstret börjar och därifrån virka resten... eller kanske minska antalet dst och sen öka innan snäckorna... ska fundera över det medan jag fäster trådarna.
Jag har virkat dem i garnet 7 bröder, det är 75 ull och 25 polyamid med virknål 3,5.

måndag 4 januari 2010

Nästan klar sjal


Nu är det bara alla fransar som ska på sjalen men annars är den klar. Någon frågade hur jag gjorde och grundmönstret finns här. Den jag gjort här är ju i tre trådar och blev tjock och mysig, en riktig soffsjal att svepa om sig.
Jag gillar verligen att sticka den här sjalen, det går jättefort och man behöver inte koncentrera sig alls för det är ju enbart räta maskor hela vägen :D Kan vara bra medans jag repar mod för ännu en rapport i spetsmönstret...

Även troll kan frysa


Trollis, som i princip är fullvärdig medlem av vår familj, har fått stickad mössa och virkad tröja. Den 4-åriga ägaren är nöjd, tur de inte har så stora krav i den åldern :D

lördag 2 januari 2010

Årets första stickkväll...


I den här underbara garnkombinationen ska jag ikväll dyka ner och sticka en sjal. Högen består av en härva Colinette Jitterbug 100% merinoull, ett par nystan hjertegarn ren ull och så lite mohair från M&K. Och nej... ingen spetsjal, långt ifrån :D En rejäl myssjal i ett Frostmönster ska det bli!

fredag 1 januari 2010

Gråter en tår på årets första dag...

Jaså det gör jag? Jaaa... men kan man annat än bli alldeles RÖRD av att få pris för att jag _kämpat_ med min stickning i stickutmaningen! Jag känner mig rörd för att någon fattat hur MF svårt det här var för mig. Jag har stickat, repat upp, stickat fel igen och igen och igen och repat upp som en toka tills garnet var vrålkrulligt. Jag har svurit och tröststickat massor med annat som inte har s1k2togpsso hela tiden. Jag har tom gömt utmaningsstickningen för att inte se den ett par dar. Tappat bort den har jag också, men det var inte frivilligt iofs (lärdom: man ska inte städa och lägga saker på ställen "så man vet var man har dem" helt enkelt). Men jag gav inte upp! Och en liten bit har jag kommit som synes för ett par inlägg sedan. Och jag ska få den färdig så småningom! Och nu vet jag att jag kan!!

Tack visa lisa! Och tack Anna som röstade på mig, fast jag inte ens blivit klar med mitt projekt!!

Tjohoooooooooooooooooo... jag är jätteglad!!