onsdag 21 juli 2010

Alltså...

jag behöver verkligen göra en liten rättning av ett mönster som jag vet att många stickat. Igår höll jag på att bli komplett galen. Jag skulle nämligen göra en "nupp" på min Swallowtail. Nä förresten, inte en, det var miljoner på varje varv. Och eftersom det här är min första spetssjal så läser jag mönstret extremt noga.
Det står att nuppen (har inget bättre ord för det på svenska, vad heter det?) are made loosely working... etc. Visst vettu, säkert. Det borde stå: are made very, very, very, very, extremly, jätte, super oerhört very loosely!!!
Fy 17 som jag svor igår kväll. Jag slet och försökte med våld, synål, virknål, svett, hotande svordomar och tårar få in stickan i nuppen på avigvarvet och det var nästan omöjligt. Ett avigvarv, som jag innnan njutit av för att det var bara att sticka på, förvandlades till ett evigt långt helvete. Jag morrade av ilska till slut och var liksom tvungen att pausa efter varje nupp för att jag fick på nåt sätt kramp i händerna efter varje. Det tog mer än en halvtimme att sticka avigvarvet.

Och det är bara första varvet. Idag ska jag ge mig på nästa varv och dess avigvarv, och gudarna ska veta att jag tänker sticka så löst det bara går!

Det borde utfärdas varning för högt blodtryck på spetsmönster med nuppar...

Dessutom ser de (nupparna)inte kloka ut, men jag hoppas att de går att skuffa till när den ska blockas.

Och i sin helhet påminner sjalen om en nyponsoppsfärgad disktrasa för tillfället, jag hoppas verkligen på underverk i blockningen!


Nu vet ni vad jag har för mig just nu i stickväg iallafall: jag kämpar! Och alltid lär jag mig nåt. Typ STICKA LÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖST i nuppen.

Behöver ett avkylande havsbad idag tror jag...

8 kommentarer:

 1. Lycka till med nupparna! ja, det gäller sticka löst i dom :) Men nuppar är inte min favorit stickning ;)
  Och tack att du är med min utlottning!
  Ha det skönt!

  SvaraRadera
 2. Nuppar kan göra en vansinnig! Jag fuskade något med mina, tog bara 5 bågar där det stod 7... Men det blir fin struktur med nuppar så jag tror säkert att det blir fint när du är klar!

  SvaraRadera
 3. Jag säger bara en sak: Knit Pro spets-stickor! Jag jobbade mig till ett diskbråck i ryggen det första varvet med nuppar på min första Swallowtail, sedan köpte jag ovanstående stickor och då gick det 1000 gånger bättre.

  SvaraRadera
 4. Jag har precis gjort samma sak som du på min Annis-sjal... Tokvarning utfärdas snart här hemma :)

  Lycka till!

  SvaraRadera
 5. Låter som om du skaffat dig en rejäl utmaning =)

  SvaraRadera
 6. är nupp samma som musch-vet inte hur det stavas- mousch, moush. det är iallafall det svenska ordet

  SvaraRadera
 7. så duktig du är som fortsätter kämpa

  SvaraRadera
 8. Måste erkänna att jag känner igen mig!

  SvaraRadera