tisdag 15 februari 2011

Det har sagts förut... men ibland blir det bara inte av att ta kort på det jag stickar och virkar. Och när jag glömmer bort att fota sakerna, så blir det rätt trist att bara skriva om dem här i bloggen.

Sedan december när jag skrev sist så har det stickats typ dagligen, som vanligt.... men jag vet inte ens riktigt vad jag har gjort. Det var av just den anledningen som jag startade den här bloggen, för att minnas och se vad jag verkligen åstadkommer. Det mesta jag gör stannar ju inte hos mig eller min familj utan det är andra som använder det och då ser jag det ju inte mer.

Men sedan sist har jag stickat vantar av lovikkagarn, jag har påbörjat ett virkat överkast av mormorsrutor, påbörjat en ny spetsstickad sjal i ett underbart alpacka/silkegarn och barnen har fått nya mössor. Dessutom har jag testat på det här med att sticka något gigantiskt för att sedan febrilt slita det i alla riktningar efter att ha kört det på 90 grader i maskin... det blev tovade tofflor. Säkert har jag gjort fler saker... Jo! Jag har virkat en massa disktrasor, bara för att... jag var hemskt tveksam till det hela men jag var ju tvungen att prova. Ja och så har jag gjort två par handledsvärmare till, av samma mönster: Augusta.
Om allt det här ska jag försöka skriva snart, och förhoppningsvis få bilder till det.

Just nu finns det bara bild på ett par av vantarna som jag stickat. Lovikka, i mörkgrått lovikkagarn, herrstorlek och med dekoration av naturvitt och grönt. Jag hoppas att de värmer gott...

5 kommentarer:

 1. underbara hederliga lovikka, vet precis vad du menar med att fota sina grejer

  SvaraRadera
 2. Vill gärna se bilder på alltihop! :)
  Riktigt fina vantar i alla fall... :D

  SvaraRadera
 3. Lovikkavantar hade man alltid när man var barn. Numera blir det bara vindstopperhandskar med bra grepp för hundkoppel....
  Ser fram emot bilder på dina projekt, du verkar vara riktigt flitig!

  SvaraRadera