måndag 16 november 2009

Ett stort kliv för mänskligheten...

Käraste stickvänner... det är en ära att få meddela att jag nu har tagit ännu ett myrsteg i stickningens oändliga värld. Ett steg som alla andra tagit för hundra år sen. Men är man nybörjare så är man, och då får man vackert trippa på med sina små steg låååångt efter alla andra.

Ja, jag har alltså inte alls slutat sticka vantar som är så bekvämt och bra. Nä, jag har stickat ännu ett par vantar, den här gången i Svarta Fårets Oden ullgarn. Den tilltänkta bäraren på "snajt fem åj" fick själv bestämma färg och... nu kommer det... MOTIV. Japp, jag har åstadkommit ett synnerligen okomplicerat motiv enligt önskemål, det skulle vara ett hjärta och en rand. Så nu har jag äntligen stickat med två färger; mycket röd och mycket gul.

Jag antar att det finns flera sätt att göra det hela på, vilka har jag såklart inte koll på. Men jag stickade runt med båda färgerna och jädrans så stumt det blev helt plötsligt. Jag vet inte om det ska vara det eller om jag gjort fel. Jag har försökt att inte dra för mycket i det garnet som bara följer med, men ändå? Kändes skumt... inte som vanligt.

Men nu e första steget taget, nu ska jag öva mig mer på det :D

Det kan tyckas som ett litet steg som människa men ett STORT för min stickning...

6 kommentarer:

 1. Jag har kämpat med två färger i olika omgångar och inte fått det smidigt utan antingen så löst att det inte ser ut som en stickning eller så hårt att det varit som en brädlapp. Har misstänkt att det funnits något hemligt trix men det är nog, som du skriver, övning som gör det! Tycker jag får till det hyfsat nu!
  Fina glada vantar du stickat!

  SvaraRadera
 2. Hejja, hejja! Dom är jätte söta :)

  SvaraRadera
 3. Se där, vad duktig du är! De blev ju jättefina! Snart går det som en dans, jag lär mig nya trix hela tiden. Sticka, repa upp, sticka...

  SvaraRadera
 4. Jag har stickat länge och har nu gett mig på mitt livs första trekantssjal! Det är det som är så kul med stickning, man kan lära sig nåt nytt och känna sig jättestolt hur länge man än hållit på! Vantarna ser jätefinaut!

  SvaraRadera
 5. Stickar också vantar.
  Lägger på lager alltid är det nån som vill ha.
  Fort går de också att sticka man hinner inte
  bli less.
  Jättefina vantar.

  SvaraRadera