tisdag 10 november 2009

SYTYCK; hjälp behöves...

Ja, jag var visst med i SYTYCK... Och jag har varken glömt det eller förträngt det eller ens avsiktligt struntat i det.

Så varför har jag inte nämnt det? Joo... jag skulle så gärna vilja ha väntat med att nämna det igen tills jag hade kommit en bit på den här spetshalsduken jag bestämde mig för att göra. Vals/foxtrot var ju min utmaning och spetsstickning det jag bestämde mig för att ge mig på. Det har jag ju aldrig någonsin ens vart i närheten av att göra.

Ja, nu sitter jag här. Och jag har börjat på halsduken 5 (ja, fem!) gånger, men det blir bara fel. Ett par fel har jag rett ut på egen hand, men nu får jag bara inte ihop det. Igår kväll satt jag och bestämde mig för ett sista försök innan jag ber om hjälp (ja, jag vet att jag lider av "kan-själv-syndromet", jag erkänner det).

Så nu ber jag om HJÄLP! Jag fattar inte riktigt hur man läser diagrammet, jag har aldrig gjort det förr. Jag har provat en massa olika varianter men jag får det ändå aldrig till att stämma. *suck* just nu är problemet att det finns skuggade rutor i diagrammet, de har som förklaring: no stitch. Innebär det att en skuggad ruta inte motsvarar någon maska/tråd i stickningen och man bara tar nästa ifyllda ruta och stickar nästa maska med? Eller flyttar man bara över en maska utan att sticka den? Jag har testat båda varianterna men får det inte till att stämma hur jag än gör.

Kan någon snäll där ute i bloggvärlden hjälpa mig med dessa skuggade no stitchrutor? :D

Och igår när jag repat upp ännu en gång och argt mumlat en förbannande ed, så gjorde jag klart två par vantar som jag börjat på för ett tag sen. Åh, älskade enkla vantar som blir som man vill :D


9 kommentarer:

 1. Vilket dilemma. Som jag har förstått så betyder no stitch att du har i raden under minskat eller ökat så rutan existerar egentligen inte, bara en utfyllnad så att diagrammet ska stämma. Rätta mig gärna om jag har fel... Är det Fame Trend garn som du har använt till vantarna nederst, jättefina! Lycka till med utmaningen!

  SvaraRadera
 2. Du har fattat rätt. Står det no stitch så är det ingen maska där utan du hoppar förbi de skuggade rutorna. Om det ändå inte stämmer så måste du ha missat något annat, tex ett omslag.

  SvaraRadera
 3. Hej lindis och Agneta

  Tack för er hjälp! Ja, då ska jag alltså utesluta de skuggade rutorna :D Ja, jag vet inte varför jag inte får till det, jag får sätta mig o vara hyperkoncentrerad ;)

  SvaraRadera
 4. Förresten, lindis, garnet till vantarna är ett Regia sockgarn, en variant som Kaffe Fassett färggivit. Det är 75% ull och 25 polyamid, varmt och slitstarkt hoppas jag :D

  SvaraRadera
 5. Jag har stickat ganska mycket spetsmönster vid det här laget. Oftast är det rätt så lätt numera. Men hittills har jag inte fått ihop ett enda, komplett, par vantar. Så du ser, du är alltså inte ensam om att ha något du inte bemästrar till fullo ännu. Jag med mina spetssjalar sitter här och är lite avis på dina fina vantar! Men en dag, en dag, då ska jag också kunna göra lika fina.

  SvaraRadera
 6. Åh, jag känner med dig och likadant som du! Det har varit så skönt att sticka sockor till sockutmaningen och inte bry mig om min utmaning på ett tag!
  Men nu är jag nästan lite sugen igen och önskar dig lycka till med din spetsstickning!

  SvaraRadera
 7. Ja, du gör verkligen urläckra vantar, så det där med spetsmönster är nog bara en trappa upp om du förstår vad jag menar. Blev så glad för din kommentar, då har jag lyckats en aning i alla fall. Jag fortsätter en vecka till efter denna, sen är det så mycket annat som glädjer ändå som advent, lucia osv. Sticka lugnt nu på sjalen, så går det säkert galant i din vals/foxtrot

  SvaraRadera
 8. Om du vill testa turen igen så har jag en ny tävling i bloggen. Denna gång har man chans att vinna en materialsats till ett virkat djur! http://annsann.wordpress.com/2009/11/08/tavling-salabim/

  Hoppas att du vill vara med!

  SvaraRadera