torsdag 17 december 2009

Första balettrapporten

Det är nog en barnbalett jag gett mig in på i SYTYCK-utmaningen. När jag avundsjukt och mycket beundrande spanar in alla gigantiska och evighetsstora spetssjalar som andra för övrigt till synes dödliga stickare och stickerskor producerar inser jag att min lilla halsduk är en barnlek... FÖR DEM.

Men nu har jag den glädjande nyheten att jag har kommit igenom första rapporten! Och det utan att maskantalet inte har stämt, det var nästan så jag inte trodde det var sant varv efter varv. Snurr på snurr där jag efter varje halvpiruett var tvungen att göra tvärstopp, stå alldeles stilla och kolla att inga ben var brutna, inga felsteg tagits och att jag befann mig i exakt rätt position för att utföra ännu ett halvhopp eller något annat elegant krumbuktsprång.

Jag hoppas att jag kommer att le åt detta så småningom när även jag blivit en fena på spetsstickning. Denna rapport som bestod av 12 räta varv med konstigheter och lika många aviga med bara enkla aviga maskor (tack gode balettguden för de varven!) tog mig ca 2 timmar inklusive lite pauser för att inte få andnöd. Jag kom på mig själv att hålla andan när jag stickade, hur knasigt som helst, men då anar ni spänningen!

Titta här:Man kan knappt ana ett regelbundet mönster i det hela, men det kommer... det kommer... (hoppas jag verkligen, annars är det väl bara att börja om igen ;) )

Mönstret jag följer heter Tiger Eye Lace Scarf, och jag vet inte ens var jag hittade det. Någonstans på nätet. Ska försöka hitta dit igen, så ni får se hur det _egentligen_ ska se ut :D

12 kommentarer:

 1. Men det ser jättefint ut! Kanske vore bra för mig att börja med ett mindre projekt innan jag drar igån med min Laminaria?!
  Berätta mer hur det går!

  SvaraRadera
 2. Hej Cecilia

  Åh, Laminaria var en av de sjalar jag spanade på när jag skulle ta mig an den här utmaningen. Denär så vacker! Kan säga att jag är glad att jag valde något mindre som första projekt, men så är jag ju ganska nybörjare också.

  Tack för uppmuntran, den behövs :D

  SvaraRadera
 3. SYTYCK-utmaingen är i hur du själv utmanas i stickningen. Inte hur stora sjalar andra stickar!

  Mönster till Tiger Eye Lace Scarf finns här:

  http://web.archive.org/web/20060614151354/http://www.tmooka.net/blogs/stitchingirl/patterns/tigereyescarf.pdf

  och vill man titta på hur andra har stickat scarfen så titta här:

  http://www.ravelry.com/patterns/library/tiger-eyes-lace-scarf

  SvaraRadera
 4. Tack för sidan till mönstret!

  Och ja, jag vet att man inte ska jämföra sig med andra. Men jag blir så förbaskat imponerad när andra kan sånt jag själv inte kan :D

  SvaraRadera
 5. Den är så fin,den måste jag sticka nu.Ska se om jag hinner till jul.
  Snyggt jobbat.
  Kram Gina

  SvaraRadera
 6. Jag igen; hittade din sjal hos Gina och gav mig genast på länken.
  Vad gör du när det står & (s1 k2tog psso)
  s1 sticka en
  k2tog är två tillsammans men
  psso ???

  SvaraRadera
 7. Cecilia, hej igen !

  s1 = slip 1, alltså bara föra över den till höger sticka
  k2tog = sticka 2 tillsammans
  psso = pass slipped stitch over, alltså dra över maskan (som du förde över till hö sticka) över de två stickade ihop och av stickan, så att det av de tre maskorna bara återstår 1 på hö sticka till slut.

  Svårt att förklara, hängde du med? Annars fråga igen :D Jag fattade noll av alla förkortningar från början, men man lär sig!

  SvaraRadera
 8. Tack!
  Den grejen gör jag hela tiden på bebishjälmen jag stickar; psso säger ju precis när man väl vet! :-)
  Ska bara göra färdigt min utmaning, sedan är jag SÅ på denna sjal!

  SvaraRadera
 9. Jättefint! Övning ger färdighet. Måste verkligen öva mig på mönsterstickning, och detta såg både kul och vackert ut.
  Hoppas du haft en fin jul.

  Kram
  /Ewa

  SvaraRadera