tisdag 8 december 2009

Spindelsjal

För många veckor sen köpte jag ett nystan Fame Trend bara för att jag ville testa garnet. Har läst om så många som har gjort diverse saker av detta garn och jag var nyfiken. Jag började virka på en spindelsjal, och jag gillar verkligen garnet, det är jättelätt att arbeta med. Men det är lite för strävt för min smak, så jag har ingen aning om vad jag ska göra med denna sjal. Dessutom räckte ett nystan inte särskilt långt och jag kände inte riktigt för att köpa ännu ett nystan när jag ändå inte såg någon användning för sjalen. Det är ju inte världens billigaste garn.

Men så av en slump var jag i en billighetsaffär som säljer kläder, prydnadssaker och allt krimskrams du kan tänka dig. Och när jag närmar mig kassan ser jag att de har flera stora hyllor med garn. Inte förväntade jag mig annat än billigt akrylgarn, men till min stora förvåning fanns det alla möjliga kvalisorter och däribland Fame-garn! Dessutom nästan 40 kr billigare än i garnaffären där jag inhandlat det första nystanet. Jag älskar FYND :D Så nu är sjalen på gång igen... och som synes kommer det verkligen behövas en ordentlig formning när den är klar.


6 kommentarer:

 1. Blir superfin.
  Testa skölj sjalen i mjukmedel sen. Brukar hjälpa.

  Kram
  /Ewa

  SvaraRadera
 2. Du ska inte skölja i mjukmedel då blir fibrerna förstörda tvätta den i Y3, det hjälper.
  Man ska aldrig annvända mjulmedel till ull.
  Den blir superfin fin.
  Kram /Gina

  SvaraRadera
 3. Jag köpte också ett nystan, de finns i så härliga färger och din sjal blir verkligen vacker!

  SvaraRadera
 4. Sjalen blir jättefin. I skolan sköljer vi bara upp ullgarnerna och det brukar hjälpa mot strävheten.

  SvaraRadera
 5. Såna fynd gillar vi!!
  Jag har också varit velig med mitt Fametrend-garn. Började på en sjal men gillade inte det där sträva som du säger. men nu har jag kommit på att det kanske kan bli ett par benvärmare, modell barn.

  Ha en bra vecka!

  SvaraRadera
 6. Sjalen blir jättefin! Lycka till med din stickutmaning! Det ser fint ut. / Karin

  SvaraRadera