tisdag 21 december 2010

Jag har äntligen gjort det!


Ända sedan förra året har jag haft små försök att sticka en spetssjal och mitt mest seriösa försök kan ses här och den sjalen "vilar" sig lite i min garnhylla, sedan kanske ja... några månader tillbaka. Den är vääääldigt trött. Ja och så väntar den eventuellt på att jag ska uppbåda energi till att repa upp jag vet inte hur många varv för att hitta var jag började sticka fel...

Jag startade på en ny istället, enkel och rekommenderad lösning på problemet tycker jag. Och nu är den klar. Och bortgedd i tidig julklapp.

Detta är mönstret Ingrid, väldigt enkelt och passade mig perfekt efter att ha vart besviken på mig själv för att jag inte härdat ut med min Swallowtail ända till slutet (än). Den här är stickad i Drops alpacka i lila färg, stickor 3,5 och jag valde att sticka 23 "romber" på var sida om mitten innan jag gjorde avslutningen och det gick åt 113 g garn.

Mamma, jag hoppas den värmer!

14 kommentarer:

 1. Så fin den är!
  Härlig färg.

  SvaraRadera
 2. Väldigt fin! Mamma måste ha blivit riktigt glad! :)

  SvaraRadera
 3. Jättefin! Mamma blir säkert mer än nöjd. Sparade mönstret ifall jag vågar mig på den där någon gång... Är inte så bra på spetsstickning, men man kanske måste öva... ;-)
  Pannbandet nedan var fint. Är det från Drops?

  Ha en fin jul.

  Kram
  /Ewa

  SvaraRadera
 4. Gillar både färg och mönster.

  SvaraRadera
 5. Så fin.
  Mamma blir säkert nöjd och fryser gör hon
  nog inte heller.

  SvaraRadera
 6. Ser jättefin ut! Och efter att ha snabbtittat på mönstret så ser det ut som att man lär det sej utantill ganska snabbt. Kanske något för mitt sjalgarn som jag har hemma.

  SvaraRadera
 7. den är ju ursnygg, lyckliga mamma som får den

  SvaraRadera
 8. Sjalen blev jättefin!!

  God Jul önskar jag dej också!

  SvaraRadera
 9. Kul att hitta hit! Fin sjalen blev! Mitt nästa projekt är just denna sjal! Måste bara göra färdig min kofta först...

  SvaraRadera
 10. Ja nu skriver mamma för att än en gång TACKA för den jättefina sjalen, Den blev jag såååå glad för. Vilket jobb du har lagt ner på den , å att just jag fick den . En TACKSAM mamma.

  SvaraRadera
 11. Häftigt att se den i ett icke luddigt garn som min är gjord i. Skön känsla det där när man har lyckats få till en spetsjal. Ingrid var min första med =)

  SvaraRadera