onsdag 21 april 2010

Första trevande steget

Jag har alltid varit så imponerad av alla underbart vackra spetssjalar som "alla" stickar... Jag anser mig ännu vara oerhört nybörjare, jag har ju bara stickat i ca 1,5 år nu. Varje gång jag gör något så är det oftast nytt för mig, vilket är jättekul för då lär jag mig massor hela tiden.

Men förra veckan vet jag inte riktigt vad som flög i mig... eller jo, jag vet faktiskt vems "fel" det är! Jag satt och läste bloggar och hamnade som så ofta annars på den här bloggen, och just det här inlägget. Och det var då jag bestämde mig för att nu ta mig 17 ska jag också sticka en sån sjal! Visst är hennes sjal alldeles bedårande vacker?!

Hon som stickar; TACK för inspirationen. Nu är jag på väg...

10 kommentarer:

 1. Det kommer att gå bra! Det var verkligen en vacker sjal du länkade till, din blir minst lika fin ska du se.
  Jag har också varit "rädd" för spets-sjalar länge, länge. Inte trott jag hade tålamodet. Men det hade jag! Och inte var det så svårt som jag trodde heller. :) Faktiskt var det den roligaste stickning jag någonsin gjort.
  Så heja dig! Det är kul att våga utmana sig själv. :)

  SvaraRadera
 2. Just den här sjalen har jag också på min 'vill-göra-lista'. Har i början på året stickat min första spetssjal, och det var mycket enklare än vad jag trodde. Lycka till!!

  SvaraRadera
 3. Och vet du vad, jag tänkte också sådär och så gav mig på Tiger Eye som min första och i backspegeln kan jag säga att den var den svåraste jag stickat hittills...
  Det du gjort ser jättefint ut och visst är det härligt spännande när man ser hur det växer fram!? Heja, heja!

  SvaraRadera
 4. En mycket bra början!! :) Jag har också stickat en Swallowtail, en jättefin sjal tycker jag! Jag borde sticka en i lite somrigare färg också... I-lands problem du vet ;)

  SvaraRadera
 5. Det är också en som jag har starka fnderingar på, att "sticka på engelska" har jag varit lite tveksam till.
  Men nu har jag gett mig på traveling woman och tänk det är inte alls så svårt som jag inbillade mig.
  Din blir riktigt snygg, vilken fin färg du valt.
  Carina

  SvaraRadera
 6. Jag vill också sticka den fina sjalen, men så är det det där med engelska mönster...hm. Jag håller ju på med mina första sockar, och det var inte så svårt som jag trodde, så det kanske är likadant med spetssjalar. Vilken härlig färg du valt. Lycka till:)

  SvaraRadera
 7. Du har något att hämta hos mig.
  Kram Gina

  SvaraRadera
 8. Hejja! Jag blir alldeles rörd av det du skriver, jag tycker det är helt fantastiskt att jag kan inspirera någon som är så duktig som du! Jag älskar stickbloggar just av den anledningen, att man får en knuff i rätt rikning och vågar utmana sig själv att prova nya danssteg! Din Swallowtail kommer att bli fantastisk i den färgen! Vad är det för garn du använder? Jag skulle vilja sticka en riktigt skir i nån fin somrig färg och en riktigt tjock! Mönstret är så roligt! Och jag gillar verkligen ditt nagellack!

  SvaraRadera
 9. Vilken fin sida du har! Stort grattis till vinsten hos Kinoko och ha en mysig helg!

  SvaraRadera
 10. Fy vad fint! Jag startade också projekt spetssjal för första gången idag, visst är det spännande! :D Roligt att hitta hit!

  SvaraRadera