söndag 25 april 2010

Sjal under konstruktion

Min stickning på swallowtailen går över förväntan bra. Jag gjorde en hel del fel, det liksom bara försvann omslag här och var i början. För varje varv satt jag och noggrant räknade antalet maskor för att se så allt stämde, vilket det var tredje varv eller så inte alls gjorde.

Men efter allt tillbakastickande och i efterhand gjorda omslag så är den hittintills helt perfekt och felfri, och jag är lycklig och nöjd...

Ännu så länge är jag bara på första delen som ska upprepas (repas upp?) 14 gånger, är på 10e, så visst går det framåt om än sakta.

Jag fick ju inspiration av Hon som stickar, men inte bara det. Jag liksom rakt av stal hennes val av garn dessutom, men valde en annan färg som var mer min. Men jag uppskattade så mycket att hon skrivit hur mycket det gått åt av garnet. Jag som aldrig stickat en trekantssjal i spets hade ärligt talat inte en susning om garnåtgång eller vilken kvalite man ska ta. Garnet jag stickar i är det här.

Snart ska jag förhoppningsvis komma vidare med sjalen... och jag återkommer säkert med förtvivlade frågor när det kör ihop sig någonstans :D Hittintills har det gått allt för bra för att jag ska kunna tro att det ska fortsätta likadant...

2 kommentarer:

  1. Ett tips som jag har haft nytta av flera gånger är att använda livlina (en tunn tråd i annan färg som träs genom maskorna på stickan). Jag tycker att det känns tryggt att sätta i en livlina när jag har passerat ett svårt ställe, eller har gjort en mönsterrapport. Om det sedan blir fel (sådant som inte verkar gå att rätta till) är det bara att repa upp till den senaste livlinan och börja därifrån igen. Ingen ångest att behöva börja om ända från början :-)

    SvaraRadera
  2. Jag har nu börjat på min fjärde spetsstickade trekantssjal och det går inte sluta!

    SvaraRadera