söndag 11 oktober 2009

Jag har startat! (SYTYCK)

Någon timme efter det officiella startskottet satte jag stickorna i garnet och åstadkom allra första början på vad jag hoppas kommer att bli en alldeles underbar upplevelse av första dansen i vals/foxtrot. Jag är heeeelt på det klara med hur dansen ska utformas. Nu är bara frågan om min danspartner, som består av två stickor, också har fattat och från och med nu gör exakt sådär som jag vill...

Här är garngrunden, som är ett av de ullgarn jag färgade förra helgen. Lite melerat i rosa/bordeaux. Och det har omvandlats från stor härva med 4 trådar till mindre nystan tvåtrådigt (hur det gick till vågar jag knappt berätta, men det är tur att det finns ytor här hemma och att man liksom kan gå runt genom hemmet).

Jaja, men vad gör man inte för att få garnet att passa mitt objekt i spetsmönstrens värld. För att bli klar till jul/nyår däromkring bestämde jag mig för ett högst övergripligt projekt bestående av en skir och vacker halsduk. Stora gigantiska sjalar är enormt vackra, men de har jag all tid i världen att ge mig på senare. Jag ville vara realistisk och jag hoppas att jag har valt rätt. Det känns hundra procent rätt just nu ialla fall.
Jag har nu lagt upp den oansenliga mängd maskor som behövs och har stickat hela fem varv.... det känns bra att ha startat. I morgon blir det till att sätta igång med själva mönstret.Sorry för den dåliga bildkvaliten. Men man kan ju ana att något är stickat... det är huvudsaken :D

4 kommentarer:

 1. Som vid all dans - det gäller att ta komandot och visa vem som för. Lycka till

  SvaraRadera
 2. Duktig du är! Med dina ambitioner så kommer du långt i tävlingen! Lycka till!!!

  SvaraRadera
 3. Det kommer nog bli en fin halsduk!

  SvaraRadera
 4. Det kommer att bli en helt underbar sjal. Blir lite sugen på att pröva på stickning igen, dr var många år sedan sist. Kommer att bli spännande att se den när den är färdig.

  SvaraRadera